DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20517060,57%
Ankara
11°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİMİZE VAKIF ÜNİVERSİTELERİNDE KONTENJAN TANINDI.

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİMİZE VAKIF ÜNİVERSİTELERİNDE KONTENJAN TANINDI.

ABONE OL
27 Temmuz 2023 14:13
ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİMİZE VAKIF ÜNİVERSİTELERİNDE KONTENJAN TANINDI.
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından bu sene Şehit ve Gazi Ailelerimize yönelik olarak sadece Vakıf Üniversitelerinde geçerli olmak üzere kontenjan oluşturuldu.

Elbette Devlet Üniversitelerine veya Özel Üniversitelere yerleşebilmek için yüksek veya yeterli puan alanlar tercihlerine göre yerleşecektir.

Ancak yerleşemeyen Şehit ve Gazi Ailesi evlatlarımız, Şehit eşi veya Gazilerimiz istemeleri halinde böyle bir tercih hakları olduğunu bilmeli … Bu uygulamaya göre yerleşme hakkı kazanan adaylar bir yıl daha beklemeyecek…

Bu konuda yapılmış olan bilgilendirme ön bilgi vermek amaçlı yayımlanmış olup adayların tercihlerini yapmadan önce tercih süresinde ÖSYM’nin internet üzerinden yayımlanacak kılavuz yayını/yayınları incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruların takip edilmesi gerekmekte…

Hangi üniversitenin kaç adet kontenjan ayırdığına dair ayrıntılı bilgi ÖSYM’nin web sitesinde bulunan 20 Temmuz tarihli 2023 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu‘nda bulabilirsiniz. Bu kılavuzda yer alan tüm genel kurallar şehit ve gazi yakınları için de geçerlidir.

Ayrıca bilinmelidir ki; hiçbir devlet üniversitesinde şehit ve gazi yakınları için ek kontenjan imkânı bulunamaz. Ancak ilk defa bu uygulamaya göre sadece Vakıf Üniversitelerinde bu şekilde uygulama yapılacağı açıklandı.

Belirlenen şartları sağlayan müracaat eden adaylar vakıf üniversitelerindeki kontenjanlara tercih ve sıralama esasına göre yerleştirilebilecekler.

Bu düzenlemeye göre; kontenjan dahilinde yerleşerek öğrenim görmeye istekli olan Şehit- Gazi eş ve çocukları (ile Gazi’nin kendisi) Vakıf Üniversitelerine aşağıda bulunan kanunlardan birisine tabi olmalı ve bu uygulama dahilinde tercih ve sıralamada yerleştirme hakkı kazanabilmelidir.

  • 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 47 inci maddesi ile 3/11/1980 tarihli ve 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun,
  • 23/4/1981 tarihli ve 2453 tarihli Yurt Dışındaki Personele Nakdi Tazminat Verilmesi ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun,
  • 28/2/1982 tarihli ve 2629 sayılı Uçuş, Paraşüt, Denizaltı, Dalgıç ve Kurbağa Adam Hizmetleri Tazminat Kanunu,
  • 3713 sayılı Kanun ve 2330 sayılı Kanun,
  • 24/2/1968 tarihli ve 1005 sayılı İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında şeref aylığı alanları ile eşler ve çocuklar

En Düşük Başarı Sıralaması (Baraj Bulunan Bölümler)

YÖK tarafından bazı bölüm için özel olarak belirlenen barajlar olup şehit eş ve çocukları, gazi eş ve çocukları ile gazi olan adaylar da bu baraja tabidir.

ÖSYM ve YÖK’ün belirlemiş olduğu 2023 yılına ait bölüm barajlarının bir bölümü


Konuya İlişkin kaynak Bilgiler;

Bu duyuru ön bilgi vermek amaçlı yayımlanmış olup adayların tercihlerini yapmadan önce tercih süresinde ÖSYM’nin internet üzerinden yeniden yayımlanacak kılavuz yayını/yayınları incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruların takip edilmesi gerekmektedir.

EMŞAV                                  

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.