DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21584931,56%
Ankara
24°

AÇIK

17:01

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Depremin yarattığı yıkım Çin uyduları tarafından görüntülendi
  • Polisim Haber
  • Dünya
  • Depremin yarattığı yıkım Çin uyduları tarafından görüntülendi

Depremin yarattığı yıkım Çin uyduları tarafından görüntülendi

ABONE OL
19 Şubat 2023 20:37
Depremin yarattığı yıkım Çin uyduları tarafından görüntülendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerle sarsılırken Çin’in gönderdiği uydulardan gelen görüntüler ise durumun boyutunu ortaya çıkarıyor.

UYDULARDAN ELDE EDİLEN GÖRÜNTÜLER PAYLAŞILDI
Çin merkezli medya kuruluşu China Space News, Çin’in Türkiye’deki arama-kurtarma çalışmalarının daha iyi analiz edilmesi için uydular gönderdiğini duyurarak bu uydulardan elde edilen görüntüleri paylaştı.

İKİ UYDUDAN VERİ ALINDI
Deprem sonrası arama-kurtarma çalışmaları için sentetik görüntüleme radar sistemini kullanan Çinli bilim insanları L-SAR 01A ve L-SAR 01B isimli iki uydudan veri aldığını duyurdu. Bilim insanları bu uyduların genelde ormanlaştırma, haritalanma ve doğal afetleri engellemek için kullanıldığını da aktardı.

TÜRK YETKİLİLERLE PAYLAŞILDI
Mikrodalga görüntüleme radar sistemine sahip olan bu cihazların yüzeyin yüksek çözünürlüklü mikrodalga görüntülerini çekebildiği de belirtildi. 10 Şubat’ta onlarca yüksek çözünürlüklü görüntü çekildiği ve bu bilgilerin Türk yetkililerin yanı sıra bölgedeki Çinli arama-kurtarma ekipleriyle de paylaşıldığı aktarıldı. Bu sayede arama-kurtarma çalışmalarında yardımcı olunduğu da belirtildi.

YARDIM ÇALIŞMALARINA KATKI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORLAR
Çin medyasında yer alan haberlerde Çin’deki birçok akademik kuruluşun da verileri analiz ederek yardım çalışmalarına katkı sağlamaya çalıştığı belirtildi.
Dünya Güncel Haberler

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r