Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde ağır yıkıma neden oldu. Binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken çok sayıda bina yıkıldı. İki büyük depremin ardından bölgede çok sayıda şiddetli artçılar yaşanırken, bir korkutan haber daha geldi.
KAHRAMANMARAŞ BU SEFER 5.1 İLE SALLANDI
Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, saat 22.31’de yaşanan depremin yerin 12.18 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini belirtti.
VATANDAŞLAR BÜYÜK KORKU YAŞADI
İki büyük depremin şokunu atlatamayan Kahramanmaraş’ta insanlar büyük korku yaşadı. Deprem Kahramanmaraş’ın yanı sıra Gaziantep ve diğer çevre illerde de hissedildi. Deprem yaklaşık 10 saniye sürdü.
KANDİLLİ: DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 5.3
Öte yandan depremin merkez üssünü Yağmurlu-Göksun olarak duyuran Kandilli Rasathanesi ise, büyüklüğün 5.3 olduğunu belirtti. Ayrıca, Kandilli depremin derinliğinin 5.4 kilometre olduğunu söyledi.
HATAY’DA DA AYNI ŞİDDETTE ARTÇI OLMUŞTU
Depremin ağır hasar verdiği bir diğer il olan Hatay’ın Arsuz ilçesinde de 17 Şubat tarihinde artçı sarsıntı meydana gelinmişti. AFAD, depremin büyüklüğünün 5.1 olduğunu duyurmuştu.
“AĞIR HASARLI BİNALARDAN UZAK DURUN”
Öte yandan AFAD Hasar Tespit ve Hak Sahipliği Dairesi Başkanı Davut Şahin, deprem bölgesinde ağır hasarlı binalara girilmemesi uyarısında bulundu. Şahin, şunları söyledi: “Bu aşamada binalarla ilgili ciddi tehditler ve tehlikeler var. Vatandaşlarımızdan binalardan bir süre uzak durmalarını istiyoruz. Özellikle ağır hasarlı ve acil yıkılacak olan binalardan mümkün olduğunca uzak durmalarını tavsiye ediyoruz.
“BİNALAR YAŞANAN BİR ARTÇIDA YIKILABİLİRLER”
Bir süre daha binalardan uzak durulması gerekiyor. Bu binalar hasar görmese bile yaşanan bir artçıda yıkılabilirler. Yıkılmasa dahi binanın birtakım bölümleri düşmesi sonucu zarar alabilirsiniz. O yüzden binalardan uzak durulmasını öneriyoruz. Bununla alakalı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın bir çalışması var. Onlar da binaları ‘girilebilir’, ‘girilemez’ ya da ‘kısıtlı girilebilir’ şeklinde ayırıyor. Bu ayrıma dikkat ederek bakanlığımız ile koordineli onların yönlendirmesiyle hareket ederlerse doğru olur. Kendilerini tehlikeye atmamış olurlar.
“ARTÇI SARSINTILARIN NE GETİRECEĞİ BİLİNMEZ
“Artçı sarsıntıların ne getireceği, nasıl bir tehlike doğuracağı gerçekten bilinmez. Binalarının hasar görmediğini düşünseler dahi bu aşamada lütfen binalardan uzak dursunlar.”
Güncel Haberler
GÜNDEM
23 Kasım 2024EMŞAV HABERLERİ
23 Kasım 2024EMŞAV HABERLERİ
23 Kasım 2024GÜNDEM
23 Kasım 2024DÜNYA
23 Kasım 2024DÜNYA
23 Kasım 2024DÜNYA
23 Kasım 2024